Muhteşem Bir Çikolata Lezzeti
Bu tarif, enfes lezzeti ve puf puf dokusuyla, tüm çikolata severlerin gönlünü fethedecek bir kek deneyimi sunuyor. Hazırlık aşamaları oldukça pratik ve kolay olduğu için, deneyimsiz kişilerin bile rahatlıkla yapabileceği bir tariftir. İster özel günlerinizde isterseniz de hafta içi akşamlarınızda, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz, unutulmaz bir tatlı. Malzemeler oldukça yaygın ve kolay temin edilebilir. Tarifin püf noktası, malzemelerin oda sıcaklığında olması ve karıştırma işleminin aşırıya kaçmamasıdır. Bu sayede kekinizin dokusu daha hafif ve kabarık olacaktır. Afiyet olsun!Malzemeler: Çikolata Soslu Kek İçin
* 3 adet yumurta* 6 yemek kaşığı şeker
* 1 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* 1,5 tatlı kaşığı granül kahve
* 2 su bardağı un
* 2 yemek kaşığı kakao
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilin
* 1/2 çay kaşığı tuz
Lezzetli Çikolata Sosu İçin
* 200 mililitre krema* 160 gram sütlü çikolata
Hazırlanış: Nefis Kek ve Sos
1. Öncelikle kek için tüm malzemeleri (yumurta, şeker, süt, sıvı yağ, kahve, un, kakao, kabartma tozu, vanilin ve tuz) geniş bir kapta iyice çırpın. Pürüzsüz ve homojen bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin. Çok hızlı çırpmamaya dikkat edin, aksi takdirde kekiniz sert olabilir. Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kadar dinlendirin.2. Çikolata sosu için kremayı bir tencereye alın ve orta ateşte ısıtın. Krema kaynamaya başlamadan önce, doğranmış sütlü çikolatayı ekleyin ve sürekli karıştırarak eritin. Pürüzsüz bir kıvam elde ettiğinizde ocaktan alın. Sosu, soğumuş olan kekin üzerine gezdirin. İsterseniz üzerine biraz daha kakao serpiştirebilirsiniz. Soğuyunca dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!