Sağlıklı Bir Lezzet: Fit Rulo Pasta

Artık sağlıklı tatlılar yiyerek kendinizi ödüllendirmenin vakti geldi! Çok sevilen rulo pastanın yeni, hafif ve sağlıklı hali karşınızda. Bu tarifimizde, beyaz un yerine buğday unu kullanarak, şeker yerine bal tercih ederek ve minimum yağ ile çalışarak, tatlı krizlerinizi sağlıklı bir şekilde bastırıyoruz. Zengin protein ve lif içeriğiyle, hem lezzetli hem de doyurucu bir deneyim sunuyor. Hazırlığı oldukça pratik olan bu fit rulo pasta, hem yetişkinler hem de çocuklar için ideal bir tercih. İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz enfes tarifimiz!

Malzemeler: Kısa ve Sağlıklı

Krep için: 1 yumurta, 50 ml süt, 2 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı buğday unu, 1 çay kaşığı vanilya özü, ½ çay kaşığı kabartma tozu.
Krema için: ½ su bardağı süt, 1 yemek kaşığı buğday unu, 1 çay kaşığı vanilya özü, 1 tatlı kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi.
Dolgu için: 1 adet muz.

Hazırlanış: Adım Adım Lezzet

Öncelikle krep hamurunu hazırlayalım. Yumurta, süt, bal, buğday unu, vanilya özü ve kabartma tozunu bir kapta iyice çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde etmeniz önemlidir. Kızdırılmış teflon tavada, her iki tarafı da hafif kızarana kadar ince krep pişirin. Krep pişerken krema için malzemeleri de hazırlayalım. Süt, buğday unu, vanilya özü, bal ve fıstık ezmesini bir tencerede orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Pişen kremayı soğumaya bırakın. Soğuyan kremayı pişirdiğiniz kreplere yayın. Muzları incecik dilimleyerek kreplerin üzerine yerleştirin. Son olarak, krepi rulo yaparak servis edin. Afiyet olsun!