Nefis ve Besleyici Bir Lezzet

Az yağlı ve bol lifli, çocukların da seveceği renkli bir makarna tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli. Aileniz için pratik ve besleyici bir akşam yemeği alternatifi arayışındaysanız, tam size göre. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, hafta içi akşam yemeklerinde gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Renkli sebzeleriyle göz dolduran bu tam buğday makarna, sofralarınıza sağlık ve lezzet katacak. Deneyin ve ailenizin beğenisini kazanın! Tarifimizde kullandığımız malzemeler kolayca bulunabilecek türden.

Malzemeler ve Hazırlık

Makarna ve Sebzeler: 1 paket tam buğday burgu makarna, 1 adet orta boy kabak (küp doğranmış), 4 adet kapya biber (küp doğranmış), 7-8 adet çeri domates (yarımlanmış), 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tutam karabiber.
Dereotu Sosu: 1 demet taze dereotu (kıyılmış), 1 diş sarımsak (ince kıyılmış), 1/2 su bardağı ceviz (kırılmış), 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1/2 tatlı kaşığı tuz, 1/2 tatlı kaşığı karabiber.
Sunum: 5 yemek kaşığı rendelenmiş peynir (tercihe göre).

Yapılışı: Adım Adım

Öncelikle tam buğday makarnayı, paket üzerinde belirtilen süre kadar haşlayın. Haşlanan makarnayı süzün ve soğuk suyla çalkalayın. Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtıp, küp doğranmış kabak ve kapya biberleri 5-7 dakika kadar soteleyin. Çeri domatesleri ekleyip, 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Diğer bir yandan, dereotu sosunu hazırlayın. Kıyılmış dereotu, sarımsak, kırılmış ceviz, zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir kapta iyice karıştırın. Haşlanmış makarnayı, sotelenmiş sebzelerle birleştirin. Üzerine dereotu sosunu gezdirin ve iyice karıştırın. Son olarak, rendelenmiş peynir ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun!