Tarif Hakkında

Sağlıklı beslenmeyi lezzetli yemeklerle birleştirmek isteyenler için mükemmel bir tarif: Karalahana ile hazırlanan doyurucu ve vitamin dolu bulgur kavurması. Bu tarif, hem vücudunuza fayda sağlayacak hem de damak zevkinize hitap edecek bir seçenek sunuyor. Hızlıca hazırlayabileceğiniz bu yemeği, hem hafta içi akşam yemeklerinizde hem de hafta sonu öğlenlerinde rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Zengin içeriğiyle oldukça besleyici olan bu tarif, özellikle sebze tüketimini artırmak isteyenler için ideal. Pratik ve kolay yapımıyla zamanınızın kıymetini de biliyor. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz sağlıklı bir yemek deneyimi yaşayın.

Malzemeler

* 1 demet karalahana* 1 adet orta boy kuru soğan
* 3 diş sarımsak
* 3 adet orta boy sivri biber
* 1 adet orta boy renkli biber
* 1 su bardağı pilavlık bulgur* 1 çay bardağı tel şehriye
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 2 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı

1. Öncelikle, karalahanayı ince ince doğrayın. Soğanı ve sarımsakları da küçük parçalar halinde doğrayın. Sivri ve renkli biberleri de küp küp doğrayın.
2. Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Doğranmış soğanı ve sarımsakları ekleyip, hafifçe kavurun. Ardından, doğranmış biberleri ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
3. Hazırladığınız sebzelere doğranmış karalahanayı ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Karalahanaların yumuşamaya başladığını göreceksiniz. Bu aşamada biraz su ekleyerek, karalahanaların daha kolay pişmesini sağlayabilirsiniz.
4. Pilavlık bulguru ve tel şehriyeyi tencereye ilave edin. Tuz ve pul biberi ekleyip, malzemeleri iyice karıştırın.
5. Tencereye bir su bardağı sıcak su ekleyin. Suyun tamamı bulgura ve şehriyeye çekilene kadar orta ateşte pişirin. Kısık ateşte 10 dakika kadar demlenmeye bırakın.
6. Ocaktan aldıktan sonra 5 dakika dinlendirin. Daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Besin Değerleri ve Faydaları

Bu tarif, zengin vitamin ve mineral içeriğiyle sağlığınıza katkıda bulunur. Karalahana, A vitamini, C vitamini ve K vitamini açısından oldukça zengindir. Bulgur ise lif kaynağıdır ve sindirim sistemine yardımcı olur. Bu lezzetli ve sağlıklı yemeği, dengeli ve besleyici bir öğün için gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.