Sağlıklı Bir Lezzet: Zerdeçallı Kinoa Kısır

Bu tarif, geleneksel kısır lezzetini koruyarak, sağlıklı ve düşük glisemik indeksli bir seçenek sunuyor. Glutensiz yapısıyla herkesin rahatlıkla tüketebileceği bu kinoa kısır, hem lezzetli hem de besleyici bir alternatif. Özellikle zerdeçal baharatının eklenmesiyle, antioksidan değeri de artırılmış bir tarif. Hazırlaması oldukça kolay olan bu yemek, hem hafif bir öğlen yemeği hem de akşam yemeği için ideal bir seçenek. Zengin içeriğiyle vücudunuza gereken enerjiyi sağlayacak ve sağlıklı beslenmenize katkıda bulunacaktır. Tarifimizde kullanılan ev yapımı salçalar ile lezzeti daha da artıyor. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler

* 1 su bardağı kinoa* 2 su bardağı su
* 1 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası
* 1 tepeleme tatlı kaşığı ev yapımı biber salçası
* 1 dal maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 adet kuru soğan (ince ince kıyılmış)
* ½ demet dereotu (ince kıyılmış)
* 3 çay kaşığı zerdeçal* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı sumak
* 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

1. Kinoa'yı iyice yıkayın ve bir tencereye koyun. Üzerine 2 su bardağı suyu ekleyin ve kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve kapağını kapatarak yaklaşık 15 dakika pişirin. Kinoa suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Pişen kinoa'yı soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, ince ince kıyılmış soğan, maydanoz, dereotu, domates salçası, biber salçası, zerdeçal, tuz, karabiber, sumak ve pul biberi (isteğe bağlı) ekleyin. Zeytinyağı ve limon suyunu da ilave ederek iyice karıştırın. Tatlı bir dokunuş eklemek isterseniz, biraz nar ekşisi de koyabilirsiniz. Hazırladığınız zerdeçallı kinoa kısırınızı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Servis Önerileri

Hazırladığınız kinoa kısırınızı, yanında taze yeşillikler, limon dilimleri ve nar taneleri ile servis edebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak üzerine kızarmış soğan ya da ceviz de ekleyebilirsiniz.