Yaz Sıcaklarına Özel Lezzet: Naneli Yoğurt Çorbası

Yaz aylarının vazgeçilmez soğuk çorbalarından biri olan naneli yoğurt çorbası, hem ferahlatıcı hem de pratik bir tariftir. Bu tarifi hazırlamak oldukça kolaydır ve kısa sürede misafirlerinize veya ailenize serinletici bir lezzet sunabilirsiniz. Yayla çorbasının serinletici bir versiyonu olarak düşünülebilecek bu çorba, hafif kıvamıyla damakları şenlendirecektir. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa bir sürede enfes bir çorbayı sofranıza taşıyabilirsiniz. Özellikle sıcak yaz günlerinde, öğle veya akşam yemeklerinde tercih edilebilir bir seçenektir. Hazırlaması kolay olduğu kadar, temizliği de oldukça pratiktir. Bu tarifi deneyerek, yaz günlerinin tadını daha da artırabilirsiniz.

Malzemeler

* 1/2 su bardağı haşlanmış buğday
* 1/2 su bardağı haşlanmış nohut
* 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* 2-3 su bardağı içme suyu
* 1 avuç buz

Hazırlanışı

Öncelikle haşlanmış buğday ve nohutları derin bir kaba alın. Üzerine süzme yoğurdu, tuzu ve kuru naneyi ekleyin. İyice karıştırın. Daha sonra, 2-3 su bardağı soğuk su ekleyerek çorbanın kıvamını ayarlayın. Çorbanın kıvamı tercihinize göre ayarlanabilir, daha yoğun bir kıvam isterseniz su miktarını azaltabilirsiniz. Son olarak, buz küplerini ekleyerek çorbanızı iyice soğutun. Soğuk servis edilmesi gereken naneli yoğurt çorbası, taze nane yapraklarıyla süslenerek daha da lezzetli hale getirilebilir. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Daha yoğun bir aroma için taze nane kullanabilirsiniz. Yoğurdun kıvamını ayarlamak için su miktarını azaltıp artırabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak çorbanıza ince kıyılmış taze dereotu veya maydanoz ekleyebilirsiniz.