Nefis ve Sağlıklı Bir Lezzet: Susamlı Kaşarlı Kabak Omleti
Kabak sevmeyenlerin bile bayılacağı enfes bir tarifle karşınızdayız! Bu kabak omleti, hem lezzetli hem de sağlıklı. Zengin içeriğiyle tok tutma özelliği de oldukça yüksek. Hazırlaması son derece kolay olan bu tarif, kahvaltılarınıza, öğle yemeklerinize veya akşam yemeklerinize pratik bir alternatif olacaktır. Aileniz ve sevdikleriniz bu lezzetli omletin tadına bayılacak. Özellikle çocukların sebze tüketimini artırmak isteyen ebeveynler için ideal bir seçenek. Deneyin ve farkı görün!
Malzemeler
* 2 adet büyük boy yumurta * 1 adet orta boy kabak (rendelenmiş) * 1 yemek kaşığı susam* 1 yemek kaşığı çörek otu * 1 çay kaşığı karabiber * 1 çay kaşığı pul biber * 1 tutam tuz * 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (isteğe bağlı yağlı beyaz peynir kullanılabilir) * 1 avuç dereotu (kıymış) * 2 dilim ufalanmış beyaz peynir
Hazırlanışı
Öncelikle kabağı incecik rendeleyip, fazla suyunu bir süzgeç yardımıyla iyice süzün. Daha sonra yumurtaları derin bir kapta çırpın. Çırpılmış yumurtalara rendelenmiş kabağı, susamı, çörek otunu, karabiberi, pul biberi, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini, kıyılmış dereotunu ve ufalanmış beyaz peyniri ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Orta ateşte kızdırılmış ve hafif yağlanmış bir tavaya karışımı dökün. Omleti, her iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Pişen omleti servis tabağına alarak, dilediğiniz gibi süsleyip sıcak olarak servis edebilirsiniz. Yanına yoğurt veya salata da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
Püf Noktaları
Tarifimize eklemek istediğiniz farklı baharatlar veya peynir çeşitleriyle kendinize özgü bir susamlı kaşarlı kabak omleti yaratabilirsiniz. Kabağın suyunu iyice sıkmak, omletinizin daha lezzetli ve kıtır kıtır olmasını sağlayacaktır.