Muhteşem Bademli Pilav
Bu tarifte, mis gibi tereyağı kokan, tane tane pilavımızın lezzetini, çıtır çıtır kavrulmuş bademlerle buluşturuyoruz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu bademli pilav, hem özel günlerinizde hem de günlük sofralarınızda şık bir sunumla yerini alacak. Pilavınızın daha da lezzetli olması için, baldo pirinç kullanmanızı öneriyoruz. Malzemelerdeki ölçüler, 4-6 kişilik bir porsiyon içindir. Ancak istediğiniz miktarda arttırabilirsiniz. Tavuk suyuna ek olarak, dana suyu veya sebze suyu da kullanabilirsiniz. Pilavınızı daha aromatik yapmak için, isteğe bağlı olarak tarçın veya karanfil gibi baharatlar da ekleyebilirsiniz. Servis etmeden önce, üzerine birkaç tane daha badem ekleyerek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.Gerekli Malzemeler
* 1,5 su bardağı baldo pirinç* 1/2 su bardağı file badem* 1 avuç kuş üzümü
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 2 tatlı kaşığı tereyağı
* 1 çimdik şeker
* 1 çay kaşığı tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
* 2+3/4 su bardağı sıcak su (veya tavuk suyu)