Tavada Elmalı Üzümlü Turta: Çay Saatlerinizin Yeni Favorisi
Bu enfes tavada elmalı & üzümlü turta tarifiyle çay saatlerinizi şenlendirecek, lezzet dolu bir deneyim yaşayacaksınız. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarif, misafirlerinizi de etkileyecek kadar özel bir tat sunuyor. Hem yumuşak hem de hafif gevrek dokusuyla, her lokmada ağzınızda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Sıcacık çayınızın yanına mükemmel bir eşlikçi olacak bu tarif, hem görüntüsü hem de tadıyla mutfağınıza renk katacak. Aileniz ve arkadaşlarınız için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu pratik tarifi mutlaka denemelisiniz. Özellikle çocukların da çok seveceği bu lezzetli turtayı denemeden geçmeyin! İşte tarifin detayları:Malzemeler
* 2 adet yumurta* 1 çay bardağı toz şeker
* 1 su bardağı süt
* 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
* 2 çay kaşığı tarçın
* 1,5 su bardağı un
* 1 paket vanilin
* 1 paket kabartma tozu
* 1,5 yemek kaşığı tereyağı
* 1 adet kırmızı elma (rendelenmiş)
* 1,5 yemek kaşığı toz şeker (elma için)
* 2 yemek kaşığı kuru üzüm
* 1,5 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Hazırlanışı
1. Öncelikle, derin bir kapta yumurtaları ve şekeri çırpın. Ardından sütü ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Tarçın, un, vanilin ve kabartma tozunu da ilave edip, ele yapışmayan bir kıvam elde edene kadar yoğurun. Hamurunuz hazır olduktan sonra, içine rendelenmiş elmayı, elma için ayrılan şekeri, kuru üzümü ve dövülmüş cevizleri ekleyin. Yavaşça karıştırarak malzemeleri iyice harmanlayın.2. Orta boy bir tavayı yağlayın ve hafifçe ısıtın. Hazırladığınız tavada elmalı & üzümlü turta hamurunu tavaya dökün ve orta ateşte pişirin. Altı kızarınca, tava kapağıyla kapatarak, üstünün de pişmesini sağlayın. Pişen turtayı tavadan çıkarıp, üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. Dilerseniz pudra şekeri serpip sıcak olarak servis edebilirsiniz.