Hızlı ve Lezzetli: Tavada Tuzlu Kek

Pratik bir akşam yemeği veya atıştırmalık mı arıyorsunuz? Bu tavada patatesli tuzlu kek tarifi tam size göre! Çok kısa sürede hazırlanan bu lezzetli kek, hem doyurucu hem de oldukça pratik. İçerisindeki patates, biber ve maydanoz kekimize enfes bir aroma katarken, kabartma tozu sayesinde de hafif ve kabarık bir kıvam elde ediyoruz. Sıcak servis ederek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu nefis keki çok sevecek. Deneyin ve bize de yorumlarınızı bırakmayı unutmayın!

Malzemeler

* 3 adet yumurta
* 1 yemek kaşığı yoğurt
* 1 paket kabartma tozu
* 1 adet orta boy patates (küçük küp doğranmış)
* 1 adet yeşil biber (küçük küp doğranmış)
* 1 adet kapya biber (küçük küp doğranmış)
* 5-6 dal maydanoz (kıyılmış)
* 1 su bardağı un
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Öncelikle patatesi, yeşil biberi ve kapya biberi küçük küpler halinde doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Derin bir kapta yumurtaları ve yoğurdu çırpın. Ardından un, kabartma tozu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Daha sonra doğranmış patates, biber ve maydanozu da ilave ederek iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı önceden ısıtılmış ve yağlanmış bir tavaya dökün. Orta ateşte, her iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirin. Pişen tuzlu keki dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Yanına ayran veya salata da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tavada Pişen Patatesli Kekin Püf Noktaları

Kekin daha kabarık olması için, yumurtaları iyice çırpmanız önemlidir. Patateslerin çok küçük doğranması, kekin daha kolay pişmesini sağlar. Pişirme süresi, ocağınızın gücüne göre değişiklik gösterebilir. Kekin iç kısmının iyice pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan kullanabilirsiniz.