Ev Yapımı Lavaş Keyfi
Evde kolayca yapabileceğiniz, yumuşacık ve lezzetli bir lavaş tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz! Bu tarifimizde süt kullanarak, tavada pratik bir şekilde pişiriyoruz. Hamuru açmak hiç bu kadar kolay olmamıştı. Sütlü lavaşın enfes tadıyla kahvaltılarınıza, yemeklerinize veya atıştırmalıklarınıza farklı bir lezzet katacaksınız. Püf noktalarını da eklediğimiz bu tarif ile kusursuz bir sonuç elde edeceksiniz. Deneyin ve farkı görün! Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzetli lavaşa bayılacaklar. Hazırlama aşamasından pişirme sürecine kadar her adımda size rehberlik edeceğiz.Malzemeler
* 1 su bardağı süt* 1 çay kaşığı tuz
* 2,5 su bardağı un
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanış
1. Geniş bir kapta süt, tuz ve zeytinyağını iyice karıştırın.2. Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun. Yoğurma işlemi yaklaşık 5-7 dakika sürmelidir. Hamurun kıvamı çok önemlidir; ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır.
3. Hamuru üzerini nemli bir bezle örtüp en az 30 dakika dinlendirin. Bu süreç hamurun daha kolay açılmasını sağlayacaktır.
4. Dinlenen hamuru 8 eşit parçaya bölün.
5. Her parçayı merdane yardımıyla ince bir şekilde açın. Çok ince açmaya dikkat edin, çünkü ince açılan lavaşlar daha çıtır olacaktır.
6. Orta ateşte kızdırılmış tavaya açtığınız lavaşları koyun ve her iki tarafını da yaklaşık 1-2 dakika pişirin. Lavaşlar hafifçe kızarana kadar pişirmeye devam edin.
7. Pişen lavaşları temiz bir bezin üzerine alın ve üst üste koyarak yumuşak kalmalarını sağlayın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun!
Püf Noktaları
* Un miktarını hamurun kıvamına göre ayarlayabilirsiniz.* Daha çıtır bir lavaş için tavayı daha fazla ısıtabilirsiniz.
* Pişen lavaşları birbirinin üstüne koyarak yumuşak kalmalarını sağlayabilirsiniz. Soğuduktan sonra poşetleyerek saklayabilirsiniz.