Tarif Hakkında
Klasik fellah köftesi tarifine farklı bir dokunuş katmak isteyenler için harika bir seçenek sunuyoruz! Tavuk kıymasıyla hazırlanan bu lezzetli tarif, hem zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak hem de damak zevkinize unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Aileniz ve arkadaşlarınız için enfes bir yemek hazırlamak istiyorsanız, bu tarif tam size göre. Hafta sonu brunch'ı için mükemmel bir tercih olabilir ya da misafirlerinize sunabileceğiniz özel bir lezzet arayışındaysanız, tavuklu fellah köftesinin tadına bakmadan karar vermeyin. Malzemelerin kolay bulunabilir olması ve hazırlanmasının pratikliği de bu tarifi daha cazip hale getiriyor. Deneyin ve farkı siz de görün!
Malzemeler
Köfte İçin:
1,5 su bardağı ince köftelik bulgur, 1/2 su bardağı irmik, 2 yemek kaşığı un, 1,5 su bardağı kaynar su, 200 gram tavuk kıyması, 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz
Su İçin:
5-6 su bardağı su, 1 çay kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı tuz
Sos İçin:
2 yemek kaşığı karışık salça, 3 diş sarımsak, 3 adet domates rendesi, 1/2 çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı tereyağı, 3-4 dal maydanoz
Sunum İçin:
1 kase sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı
Öncelikle köfte harcını hazırlamak için, bulgur, irmik, un ve kaynar suyu bir kapta karıştırıp şişmesini bekliyoruz. Şişen karışıma tavuk kıyması, yumurta, karabiber, kimyon ve tuzu ekleyip iyice yoğuruyoruz. Daha sonra, hazırladığımız harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler yapıyoruz. Bol suda tuz ve limon suyu ekleyerek kaynatıyoruz. Kaynayan suya köfteleri atıp pişiriyoruz. Pişen köfteleri süzgeçten geçiriyoruz. Ayrı bir tavada zeytinyağı ve tereyağını eritip, salça, rendelenmiş domates ve sarımsağı kavuruyoruz. Kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Son olarak, pişen köfteleri sosla karıştırıp, maydanoz ile süsleyerek servis ediyoruz. Yanında sarımsaklı yoğurt ile servis etmek, lezzeti tamamlar.