Nefis Tepside Köstebek Pastası

Klasik görünümüyle zor gibi görünen köstebek pastasını, pratik bir tepsi tarifiyle yeniden yorumladık. Bu tarifimizle, hem zamandan tasarruf edecek hem de enfes bir lezzete ulaşacaksınız. Yumuşacık kek ve kremanın muhteşem uyumu, herkesi büyüleyecek. Çocuklarınızın da çok seveceği bu pastayı, özel günlerinizde veya hafta sonu kahvaltılarında gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, mutfakta yeni başlayanlar için bile ideal. Malzemeleri bir araya getirip, birkaç adımda lezzetli bir köstebek pastasına kavuşacaksınız. Deneyin ve farkı görün!

Malzemeler: Kek için

* 4 adet yumurta
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı (2 parmak eksik) sıvı yağ
* 3 yemek kaşığı kakao
* 1,5 su bardağı un
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 4 adet muz

Malzemeler: Krema için

* 2 paket krem şanti
* 1 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı çikolata parçaları

Yapılışı:

1. Öncelikle kek hamurunu hazırlayalım. Yumurta ve şekeri çırpın. Ardından süt, sıvı yağ, kakao, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Muzları ezip hamura ekleyin ve tekrar karıştırın. Hazırladığınız kek karışımını yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkarıp tamamen soğumaya bırakın.
2. Soğuyan kekin üzerine kremayı hazırlayın. Krem şanti ve sütü çırpıcıyla köpürene kadar çırpın. Çikolata parçalarını ekleyip karıştırın. Soğuyan kekin üzerine kremayı eşit şekilde yayın. Dilerseniz üzerine çikolata sosu veya rendelenmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz. Hazırladığınız tepside köstebek pastasını buzdolabında en az 1 saat dinlendirip servis edin. Afiyet olsun!