Terbiyeli Mercimek Çorbası: Lezzetli ve Kolay Bir Tarif

Daha önce hiç terbiyeli mercimek çorbası denediniz mi? Bu tarifimizle, mercimek çorbasına bambaşka bir lezzet katacaksınız. Klasik mercimek çorbasını sevenler için bile sürpriz bir deneyim olacak. Tarifimiz oldukça pratik olup, kısa sürede sofranızı süsleyecek nefis bir çorba hazırlamanızı sağlayacak. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz bu çorba, özellikle soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak. Dilerseniz içerisine ekmek kırıntıları da ekleyerek daha doyurucu bir hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler

Tarifimiz üç ana bölümden oluşuyor: çorba, terbiye ve kızdırma. İşte her bölüm için gereken malzemeler:

Çorba Malzemeleri

* 1 adet soğan
* 1 yemek kaşığı un
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 su bardağı kırmızı mercimek
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
* 5 su bardağı su

Terbiye Malzemeleri

* 1 adet yumurta sarısı
* 2 çay bardağı süt
* 1/2 adet limon suyu

Kızdırma Malzemeleri

* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı nane
* 1 tatlı kaşığı salça

Hazırlanışı

Öncelikle soğanı ince ince doğrayıp zeytinyağında kavurun. Üzerine unu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Kırmızı mercimek, su, tuz ve karabiberi ekleyip, mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Ayrı bir kapta yumurta sarısını, sütü ve limon suyunu çırpın. Pişen çorbaya yavaşça terbiyeyi ekleyip karıştırın. Kızdırma için tereyağı ve zeytinyağını bir tavada eritin. Salça, pul biber ve nane ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika kavurun. Kızdırmayı çorbaya ekleyip karıştırın. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Terbiyenin çorbaya topaklanmaması için yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak eklemeniz önemlidir. Çorbanın kıvamını ayarlamak için su miktarını dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak, çorbaya farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Daha zengin bir aroma için, kızdırma işlemini daha uzun süre yapabilirsiniz. Sunum için üzerine biraz taze maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz.