Nefis Krep Hamuru

Puf puf, ağızda dağılan krepler için mükemmel bir tarif. Bu tarifte kullandığımız malzemeler temel krep hamurunun olmazsa olmazları. İlk olarak, iki adet yumurtayı bir kahve fincanı toz şeker ile köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından, iki su bardağı sütü ve bir su bardağı unu azar azar ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Karışıma bir paket vanilin, bir paket kabartma tozu ve bir tutam tuz ilave edip iyice karıştırıyoruz. Elde ettiğiniz pürüzsüz karışımı, yaklaşık 10 dakika kadar dinlendirmeye bırakın. Bu dinlenme süreci, kreplerinizin daha kabarık ve yumuşak olmasını sağlar. Daha sonra, düşük ateşte kızdırılmış hafif yağlı tavada, kepçe yardımıyla incecik krepler pişirebilirsiniz. Pişen krepleri servis tabağına alıp soğumaya bırakın.

Kremalı Krep İç Harcı

İkinci krep tarifi için ise, kremalı bir iç harç hazırlayacağız. Öncelikle, üç yemek kaşığı margarini orta ateşte eritin. Daha sonra bir çay bardağı unu ekleyip, kızarana kadar kavurun. Ardından, iki su bardağı sütü ve bir çay bardağı toz şekeri azar azar ekleyerek sürekli karıştırın. Kaynama noktasına gelene kadar pişirmeye devam edin. Son olarak, bir su bardağı krema ve bir paket vanilin ekleyip, ocakta karıştırarak 1-2 dakika daha pişirin. Bu lezzetli kremayı soğuması için bir kenara koyun ve kreplerinizin içini doldurmak için kullanın.

Krep Süsleme Önerileri

Üçüncü ve son adımda ise, hazırladığımız kreplerin üzerine birbirinden farklı ve lezzetli malzemelerle süsleme yapacağız. İstediğiniz gibi çeşitlendirebileceğiniz bu aşamada, bir yemek kaşığı damla çikolata, dört adet çilek, bir adet kivi, bir yemek kaşığı bal, yarım adet muz, bir yemek kaşığı bisküvi, ikişer yemek kaşığı toz fındık, toz Antep fıstığı ve toz ceviz içi kullanabilirsiniz. Bu malzemeleri, hazırladığınız kremalı kreplerin üzerine istediğiniz gibi yerleştirin ve görsel şölen sunun. Afiyet olsun!