Unsuz Çikolata Harikası

Bol çikolatalı, sufle tadında, ağızda dağılan bir kek deneyin! Bu enfes tarif, glutensiz beslenenler için harika bir seçenek. İçinde tek bir gram un bile yok! Hafif ve yumuşak dokusuyla, her ısırıkta çikolatanın yoğun lezzetini hissedeceksiniz. Hazırlaması oldukça pratik olan bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak. Özel günlerinizin veya keyifli akşamlarınızın vazgeçilmez tatlısı olacak bu çikolatalı kek tarifini hemen deneyin.

Malzemeler

* 100 gram tereyağı
* 250 gram bitter çikolata (veya dilediğiniz tür çikolata)
* 4 adet yumurta
* 1/2 çay bardağı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
* 1 çimdik tuz

Hazırlanışı

1. Öncelikle, tereyağını benmari usulü eritin. Erirken, çikolatayı küçük parçalar halinde kesin ve tereyağının içine ekleyin. Çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Karışımın iyice homojen olmasına özen gösterin. Ardından, yumurtaları tek tek ekleyip, her eklemeden sonra iyice çırpın. Şekeri ve vanilya özütünü ilave edin ve tekrar çırpın. Son olarak, tuzu ekleyip karışımı iyice homojen hale getirin. Hazırladığınız karışımı yağlanmış ve unlanmış bir kaba dökün. (Un yerine yağ ve kakao kullanabilirsiniz.) 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

İpuçları

Bu tarifte dilediğiniz çikolata türünü kullanabilirsiniz. Daha yoğun bir çikolata tadı için bitter çikolata tercih edebilirsiniz. Kekinizi süslemek için üzerine eritilmiş çikolata, çilek veya fındık kullanabilirsiniz.