Unsuz ve Glutensiz Lezzet: Mercimek Böreği

Bu tarifle, kahvaltılarda veya çay saatlerinde keyifle tüketebileceğiniz, tamamen unsuz ve glutensiz bir mercimek böreği hazırlayacaksınız. Sağlıklı ve doyurucu bir seçenek arayanlar için ideal olan bu tarif, hem pratik hem de oldukça lezzetli. Hazırlaması kolay adımlarıyla, mutfakta vaktinizi verimli kullanmanızı sağlar. Malzemeler evinizde kolayca bulabileceğiniz türden olup, damak zevkinize uygun değişiklikler de yapabilirsiniz. Özellikle gluten intoleransı olanlar için harika bir alternatiftir. Deneyin ve bu eşsiz lezzete siz de bayılacaksınız. Afiyet olsun!

Malzemeler

Mercimek Karışımı:* 2 su bardağı kırmızı mercimek* 2 adet yumurta
* 2,5 su bardağı su
* 200 gram beyaz peynir
* 4 dal taze soğan (ince doğranmış)
* 1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)
* 3-4 dal dereotu (ince doğranmış)
* 4 yemek kaşığı yoğurt
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
Üstü İçin:* 1 tatlı kaşığı çörek otu
* 1 çay kaşığı susam

Hazırlanış

1. Öncelikle, kırmızı mercimekleri yıkayıp, tencereye alın. Üzerine 2,5 su bardağı suyu ekleyip, yumuşayana kadar pişirin. Pişen mercimekleri püre haline getirin.
2. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Çırpılmış yumurtaları, püre haline getirdiğiniz mercimeklere ekleyin. İnce doğranmış taze soğanı, maydanozu, dereotunu, beyaz peyniri, yoğurdu, tereyağını, tuzu ve karabiberi de ekleyip iyice karıştırın.
3. Hazırladığınız karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine yayın. Üzerine çörek otu ve susam serpin.
4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25-30 dakika kızarana kadar pişirin. Pişen böreği ılıdıktan sonra servis edebilirsiniz. Yanında yoğurt veya ayranla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!