Muhteşem Etli Bezelye Tarifi

Yediğiniz tüm etli bezelye yemeklerini unutun! Bu tarifle parmaklarınızı yiyeceksiniz. Sulu yemeklerin vazgeçilmezi olan enfes etli bezelye tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz. Her lokmada damağınıza bayram yaşatacak bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. Hazırlaması oldukça kolay ve hızlı olan bu tarif, aileniz ve misafirleriniz için harika bir seçenek. Özellikle soğuk havalarda sıcak bir çorba eşliğinde mükemmel bir yemek deneyimi sunar. Tarifimizde kullandığımız malzemeler tamamen doğal ve sağlıklı. Siz de bu enfes lezzeti deneyerek, sofralarınızın şıklığını artırabilirsiniz.

Malzemeler

* 300 gram yağsız kuşbaşı et
* 1 adet orta boy patates (küp doğranmış)
* 1 adet orta boy soğan (kıyılmış)
* 1 adet yeşil biber (doğranmış)
* 1 adet orta boy domates (küp doğranmış)
* 1 kutu konserve bezelye
* 2 tatlı kaşığı domates salçası
* 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1-2 yemek kaşığı et suyu

Hazırlanışı

Öncelikle eti tencereye alıp suyunu çekene kadar kavurun. Ardından kıyılmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Doğranmış yeşil biberi ve patatesi ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Domates salçası ve biber salçasını ekleyip kısık ateşte 1-2 dakika kavurun. Baharatları (tuz, pul biber, karabiber) ve doğranmış domatesi ekleyin. Et suyunu ilave edip, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30-40 dakika pişirin. Son olarak konserve bezelyeyi ekleyip 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!

Püf Noktaları

Daha lezzetli bir etli bezelye için; et suyu yerine, kemik suyu kullanabilirsiniz. İsterseniz, yemeğe piştikten sonra bir yemek kaşığı tereyağı ekleyebilirsiniz. Taze bezelye kullanarak da tarifimizi hazırlayabilirsiniz. Bu durumda bezelyeleri patatesle birlikte eklemeniz gerekir.