Van'ın Geleneksel Lezzeti: Kavut
Van yöresinin eşsiz kahvaltılarından biri olan kavut, hem yapımı hem de tadıyla kendine hayran bırakıyor. Bu tarifimizde, sizlere evde kolayca yapabileceğiniz pratik bir kavut tarifi sunuyoruz. Aileniz ve misafirleriniz bu enfes lezzete bayılacak. Kavutun malzemeleri oldukça basit ve her yerde bulunabilir. Hazırlaması ise oldukça kısa bir zaman alıyor. Hazırladığınız kavutu taze olarak tüketebilir veya hava almayan bir kapta saklayarak daha sonra da afiyetle yiyebilirsiniz. Özellikle kahvaltılarda harika bir seçenek olan kavut, aynı zamanda tatlı krizlerinizi bastırmada da etkili bir çözümdür. Deneyin ve lezzetine siz de şaşıracaksınız.Gerekli Malzemeler
* 1.5 yemek kaşığı tereyağı* 1 yemek kaşığı arpa unu
* 2 yemek kaşığı pekmez
* 5 adet ceviz (veya dilediğiniz kadar)