Tarif Hakkında

Mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemini güçlendiren, vitamin ve mineral deposu, enfes lezzetli bir alabaşlı enginar çorbası tarifi. Bu tarifle hem lezzetli bir yemek yiyebilir, hem de vücudunuzu destekleyebilirsiniz. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olanlar için ideal bir seçenektir. Hafif ve besleyici yapısıyla her yaştan insana hitap eder. Çorbanın kıvamı oldukça kremsi ve lezzeti ise oldukça dengelidir. Hazırlaması oldukça kolay ve pratik olan bu tarifle, kısa sürede sofranızı şenlendirebilirsiniz. Tarifin içindeki malzemelerin uyumu, çorbaya eşsiz bir tat katmaktadır.

Malzemeler

Ana Malzemeler:

  • 4 adet enginar
  • 2 adet pırasa
  • 2-3 adet alabaş
  • 1 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kadeh beyaz şarap
  • 1,5 su bardağı sebze suyu
  • 1/2 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı beyaz biber
  • 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 200 ml süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Süsleme İçin:

  • 1 dal dereotu
  • 4-5 dal frenk soğanı
  • 1 kase haşlanmış taze bakla içi

Hazırlanışı

Öncelikle enginarları, pırasaları ve alabaşları temizleyip doğrayın. Patatesi de küp küp doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtıp, doğranmış sebzeleri ekleyip soteleyin. Unu ekleyip 1 dakika kavurun. Beyaz şarabı ilave edip, alkolünün uçması için 2-3 dakika pişirin. Sebze suyunu, limon suyunu, tuzu, beyaz biberi ve muskatı ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ardından blenderdan geçirin. Ayrı bir kapta tereyağını eritip, sütü ekleyin ve karıştırın. Çorbaya süt karışımını ekleyip, karıştırın. İsteğe bağlı olarak biraz daha tuz ve biber ekleyebilirsiniz. Dereotu, frenk soğanı ve haşlanmış bakla ile süsleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun! Bu enginar ve alabaş uyumuyla hazırlanan çorba, hem lezzetli hem de besleyici bir seçenektir. Soğuk havalarda tükettiğinizde içinizi ısıtacak kadar mükemmel bir tariftir. Deneyip, farklı malzemelerle çeşitlendirerek, kendi damak zevkinize göre uyarlayabilirsiniz.