Muhteşem Bir Lezzet: Yaban Mersinli Limonlu Kek

Görünümü ve lezzetiyle damakları şenlendiren enfes bir yaban mersinli limonlu kek tarifi sizlerle! Bu tarif, klasik kek tariflerine farklı bir boyut katıyor. Hem görsel açıdan zengin hem de tadı damağınızda uzun süre kalacak bir deneyim sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu kek, çay saatlerinizin veya özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Aileniz ve arkadaşlarınız bu lezzete bayılacak! İşte adım adım tarifi…

Malzemeler: Kek Hamuru

* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 2 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 adet limon kabuğu rendesi
* 1 paket vanilin
* 200 gram yaban mersini marmeladı

Malzemeler: Muhallebi Sos

* 600 mililitre süt
* 2 adet yumurta sarısı
* 1 çay bardağı şeker
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 50 gram tereyağı
* 1 çay kaşığı limon aroması

Hazırlanışı

Öncelikle muhallebi sosunu hazırlayalım. Sütü bir tencereye alıp kaynama noktasına getirelim. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını, şekeri ve nişastayı çırpın. Kaynayan sütü yavaşça bu karışıma ekleyip sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvam alınca ocaktan alıp tereyağı ve limon aromasını ilave edip karıştıralım. Soğumaya bırakalım. Kek hamuru için yumurtaları ve şekeri köpürene kadar çırpın. Yoğurt, sıvı yağ, un, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Yaban mersini marmeladını da ekleyerek iyice karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına dökün. Üzerine soğumuş muhallebi sosunu dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra biraz soğumaya bırakın ve ardından servis edin. Afiyet olsun!