Lezzetli ve Renkli Bir Fasulye Salatası

Bu tarifi, sıcak yaz günlerinde damaklarınıza ferahlık getirecek, rengarenk bir fasulye salatası hazırlamak için hazırladık. Etkileyici sunumuyla sofralarınızın yıldızı olacak bu salatayı, köftelerin yanına veya tek başına bir öğün olarak keyifle tüketebilirsiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu salatada, malzemelerin tazeliği ve doğru baharat dengesi lezzetin sırrını oluşturuyor. Siz de bu enfes salatayı denediğinizde, yaz sofralarınızın vazgeçilmezi olacağına eminiz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, 10 dakikadan daha kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler:

Sebzeler:

  • 1 kase haşlanmış kuru fasulye
  • 1 adet orta boy domates (küp doğranmış)
  • 1 adet orta boy salatalık (küp doğranmış)
  • 1 adet orta boy soğan (incecik doğranmış)
  • 3-4 dal taze maydanoz (incecik kıyılmış)

Sos:

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 2 çay kaşığı sumak
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Öncelikle haşlanmış kuru fasulyelerinizi bir kapta bekletin. Domatesleri, salatalıkları ve soğanı küp doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Bir kapta zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi, sumak, tuz, karabiber ve pul biberi (kullanıyorsanız) çırpın. Hazırladığınız sosu, doğranmış sebzeler ve haşlanmış fasulyelerin üzerine ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Salatanızı en az 30 dakika buzdolabında bekletin. Soğuk olarak servis edin. Buzdolabında 2 güne kadar saklayabilirsiniz. Servis ederken üzerine taze maydanoz ekleyebilirsiniz.

Püf Noktaları

Daha yoğun bir lezzet için, fasulyelerinizi haşlarken biraz defne yaprağı ve birkaç tane tane karabiber ekleyebilirsiniz. Eğer çok ekşi sevmiyorsanız, limon suyu miktarını azaltabilirsiniz. Salatanızın kıvamını ayarlamak için, isteğe bağlı olarak biraz daha zeytinyağı ekleyebilirsiniz.