Tarif Hakkında
Yaz mevsiminin son demlerinde taze kabakların tadını çıkarabileceğiniz, hafif ve lezzetli bir tarif. Kavrulmuş kıyma ile yoğurtlu kabakın muhteşem uyumunu deneyin. Bu tarif, hem pratik hem de oldukça besleyici. Ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz, yaz akşamlarına yakışan bir yemek arayışındaysanız doğru yerdesiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, zamanınızın kıymetini bilenler için ideal. Malzemeleri kolayca temin edebilir ve kısa sürede enfes bir yemek hazırlayabilirsiniz. Her yaştan bireyin beğeneceği, dengeli ve sağlıklı bir seçenektir.Malzemeler
* 3 adet kabak* 1 çay bardağı haşlanmış mısır* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 kase süzme yoğurt
* 2 yemek kaşığı yoğurt
* 1/4 bağ dereotu
* 150 gram kıyma
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
* 1/2 çay kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı tereyağı
Hazırlanışı
1. Öncelikle kabağı yıkayıp, rendeleyin. Daha sonra bir tavaya zeytinyağını ekleyip kızdırın. Kıymayı ekleyip, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kimyon ile birlikte kavurun. Kıyma kızarana kadar pişirmeye devam edin. Haşlanmış mısırı da kıymaya ekleyip bir kaç dakika daha pişirin. Kıymalı harcı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.2. Ayrı bir kapta süzme yoğurdu ve kalan 2 yemek kaşığı yoğurdu karıştırın. Rendelediğiniz kabağı yoğurtlu karışıma ekleyip iyice karıştırın. Dereotunu incecik doğrayıp kabak-yoğurt karışımına ekleyin.
3. Daha önceden hazırladığınız kıymalı harcı kabaklı yoğurt karışımına ekleyip hafifçe karıştırın. Küçük bir kapta tereyağını eritip, hazırladığınız yemeğin üzerine gezdirin. Servis yapmadan önce birkaç dakika buzdolabında bekletip, soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!