Lezzetli Limon Soslu Muhallebi
Bu tarif, yaz aylarının vazgeçilmez tatlısı olacak kadar ferahlatıcı bir limon soslu muhallebi deneyimi sunuyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi, sevdiklerinizle birlikte keyifle yapabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz. Malzemeler her evde kolayca bulunabilen türden. Tarifimizde kullandığımız malzemelerin ölçüleri, orta boy bir kaba göre ayarlanmıştır. İsterseniz kişi sayınıza göre malzeme miktarlarını artırabilirsiniz. Afiyet olsun! Hazırlık aşamasında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, muhallebinin kıvamını iyi ayarlamak. Kıvamı ayarladıktan sonra, servis öncesinde soğumaya bırakmayı unutmayın. Soğuk servis edildiğinde tadı çok daha güzel oluyor.Malzemeler: Muhallebi ve Limon Sosu İçin
Muhallebi İçin:
* 1 litre süt* 6 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
* 7 yemek kaşığı toz şeker
* 1 adet limonun suyu
* 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
* 1 paket çırpılmış krema
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1 paket vanilya
Limon Sosu İçin:
* 1 adet limonun suyu* 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
* 1 su bardağı su
* 3-4 yemek kaşığı şeker
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 1/2 çay kaşığı zerdeçal (isteğe bağlı)
* 1 paket vanilya
Yulaflı Bisküvili Taban
* 1 paket yulaflı bisküvi* 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Hazırlanış
1. Öncelikle yulaflı bisküvileri bir mutfak robotunda veya poşet içinde ezip, üzerine eritilmiş tereyağını ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı, kek kalıbınızın tabanına yayın ve hafifçe bastırarak sıkıştırın.2. Muhallebi için süt, nişasta, şeker, limon suyu, limon kabuğu rendesi, tuz ve vanilyayı bir tencerede çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ateşten alıp çırpılmış kremayı ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız muhallebiyi bisküvili taban üzerine yayın.
3. Limon sosu için limon suyu, limon kabuğu rendesi, su, şeker, nişasta, zerdeçal (isteğe bağlı) ve vanilyayı bir tencerede çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Soğumasını bekleyin. Soğuyan limon sosunu muhallebinin üzerine gezdirin. Buzdolabında en az 2 saat soğutup servis edin.