Yufka Mantısı İç Malzemesi

Öncelikle, çıtır mantımızın lezzetli iç harcını hazırlayalım. Bir adet yufkayı kenara alıyoruz. 250-300 gram kıymayı, ince ince kıyılmış büyük boy bir soğanla birlikte bir kapta karıştırın. 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberi ekleyerek iyice harmanlayın. Kıymanın suyunu iyice salması için birkaç dakika bekletin. Daha sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip, kıymayı güzelce kavurun. Kıyma suyunu çektikten sonra, yarım kahve fincanı su ekleyerek pişirmeye devam edin. Suyunu çekene kadar pişirmeniz önemlidir. Bu işlem, yufka mantınızın daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Çıtır Mantı Hazırlama

Hazırladığınız kıyma harcını, yufkayı kareler halinde keserek her bir kareye eşit miktarda koyun. Yufkaları üçgen olacak şekilde katlayın ve kenarlarını sıkıca bastırarak kapatın. Daha sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, üzerine biraz eritilmiş tereyağı gezdirmek, yufkadan mantınızın daha çıtır olmasını sağlayacaktır. Pişirme süresi, fırınınızın özelliklerine göre değişebileceğinden, ara ara kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

Servis Önerileri

Servis için 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada eritin. 1-2 yemek kaşığı domates salçası ekleyin ve kısık ateşte hafifçe kavurun. Hazırladığınız çıtır mantıları bu sosun içine atıp, hafifçe karıştırabilirsiniz. Yanında, 1 kase süzme yoğurt, 1 çay kaşığı nane ve yarım çay kaşığı sumak ile servis edin. Yoğurt, nane ve sumağın uyumu, yufkadan mantınızın lezzetini daha da artıracaktır. Afiyet olsun!