Hızlı ve Lezzetli Yufka Gözleme
Pratik bir atıştırmalık veya hafif bir öğün arıyorsanız, bu yufka gözleme tarifi tam size göre! Minimum malzemeyle, maksimum lezzet elde edeceğiniz bu tarif, özellikle vaktiniz kısıtlı olduğunda ideal bir seçenek. Çıtır çıtır dışı ve yumuşacık içi ile damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakacak. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarif, hem yetişkinler hem de çocuklar için harika bir seçenek. Ailecek keyifle tüketebileceğiniz bu gözlemeyi, farklı peynirlerle ve baharatlarla zenginleştirerek damak zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilen bu pratik tarifi mutlaka denemelisiniz.Malzemeler
* 1 adet yufka* 50 gram beyaz peynir (veya dilediğiniz peynir çeşidi)
* 1 tatlı kaşığı tereyağı (veya margarin)
Hazırlanışı
1. Yufkayı tezgah üzerine serin.2. Peyniri yufkanın üzerine eşit şekilde yayın.
3. Yufkayı ikiye veya üçe katlayın. (İsteğe bağlı olarak daha küçük parçalar halinde de kesebilirsiniz.)
4. Tereyağını bir tavaya koyup eritin.
5. Yufkayı orta ateşte her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın.
6. Sıcak olarak servis edin. Yanına ayran veya salata ile birlikte de servis edebilirsiniz.
7. Afiyet olsun!