Muhteşem Bir Arnavut Ciğeri Deneyimi
Bu tarifle, ağızda dağılan, enfes bir Arnavut ciğeri hazırlayacaksınız. Özel baharat karışımı ve pişirme tekniğiyle, ciğerin sertliğini tamamen ortadan kaldırarak, yumuşacık bir kıvam elde edeceksiniz. Hazırlık aşamasında dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta var. Öncelikle, ciğeri iyice temizlemeli ve ince ince doğramalısınız. Baharatları ekledikten sonra en az 30 dakika dinlendirin ki, lezzetler ciğerin içine iyice nüfus etsin. Pişirme işlemi sırasında da, orta ateşte ve sık sık karıştırarak pişirmeye özen göstermelisiniz. Böylece ciğeriniz eşit şekilde pişer ve yanmaz. Son olarak, servis etmeden önce, üzerine taze maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. Bu, yemeğinize görsel bir şölen katacaktır. Afiyet olsun!Malzemeler
* 500 gram ciğer* 2 adet orta boy patates* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı (silme) kırmızı toz biber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karbonat
* 1/2 çay bardağı un
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı kuyruk yağı