Muhteşem Bir Arnavut Ciğeri Deneyimi

Bu tarifle, ağızda dağılan, enfes bir Arnavut ciğeri hazırlayacaksınız. Özel baharat karışımı ve pişirme tekniğiyle, ciğerin sertliğini tamamen ortadan kaldırarak, yumuşacık bir kıvam elde edeceksiniz. Hazırlık aşamasında dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta var. Öncelikle, ciğeri iyice temizlemeli ve ince ince doğramalısınız. Baharatları ekledikten sonra en az 30 dakika dinlendirin ki, lezzetler ciğerin içine iyice nüfus etsin. Pişirme işlemi sırasında da, orta ateşte ve sık sık karıştırarak pişirmeye özen göstermelisiniz. Böylece ciğeriniz eşit şekilde pişer ve yanmaz. Son olarak, servis etmeden önce, üzerine taze maydanoz veya dereotu ekleyebilirsiniz. Bu, yemeğinize görsel bir şölen katacaktır. Afiyet olsun!

Malzemeler

* 500 gram ciğer* 2 adet orta boy patates
* 1 çay kaşığı kimyon
* 1 çay kaşığı (silme) kırmızı toz biber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karbonat
* 1/2 çay bardağı un
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı kuyruk yağı

Hazırlanış

Ciğeri iyice temizleyin ve ince ince doğrayın. Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Bir kapta, doğranmış ciğer, patates, kimyon, kırmızı biber, karabiber, tuz ve karbonatı iyice karıştırın. Üzerine unu ekleyip, tekrar karıştırın. Zeytinyağı ve kuyruk yağını bir tavada ısıtın. Ciğer karışımını tavaya ekleyip, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ciğer yumuşayıp, patatesler kızarana kadar pişirmeye devam edin. Sıcak olarak servis yapın. İsterseniz yanında pilav veya salata ile servis edebilirsiniz. Bu enfes yumuşacık Arnavut ciğeri tarifiyle misafirlerinizi büyüleyeceksiniz.

Servis Önerileri

Hazırladığınız yumuşacık Arnavut ciğerinizi sıcak olarak servis etmeniz tavsiye edilir. Yanında pilav, bulgur pilavı veya çeşitli salatalar eşlik edebilir. Afiyet olsun!