Tarif Hakkında

Soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı bağışıklık sisteminizi destekleyecek, lezzetli ve besleyici bir tarifle karşınızdayız. Zencefilli ve zerdeçallı tavuk suyu çorbası, içeriğindeki şifa dolu malzemelerle vücudunuzu güçlendirecek. Bu tarifi hazırlamak hem kolay hem de oldukça hızlı. Hem yetişkinler hem de çocuklar için ideal bir besleyici seçenek. İçeriğinde bulunan baharatlar sayesinde çorba hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek sunuyor. Özellikle soğuk havalarda tüketilmesi önerilir. Hazırlayıp ailenizle birlikte keyifle tüketebileceğiniz bu çorba, sofralarınıza farklı bir lezzet katacak.

Malzemeler

İşte bu enfes çorbayı hazırlamak için gerekli malzemeler:

  • 600 mililitre tavuk suyu
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 1 yemek kaşığı zerdeçal
  • 2 parça brokoli
  • 1 adet küçük boy kereviz
  • 1 bardak süt
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 2 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz rezene tohumu
  • 3 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1 adet limon suyu
  • 1 adet tavuk göğsü

Hazırlanışı

Tarifin hazırlanması oldukça basit. Öncelikle tavuk göğsünü küçük parçalar halinde doğrayın ve tereyağı ile hafifçe kavurun. Daha sonra doğranmış soğan, havuç, patates, sarımsak, zencefil ve zerdeçalı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Ardından tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra brokoli ve kerevizi ekleyin. 15-20 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakın. Piştikten sonra süt, köri, muskat cevizi, rezene tohumu ve tel şehriyeyi ekleyip karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin. Son olarak limon suyu ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Maydanozla süsleyerek sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun!