Nefis Zeytinli Poğaça
Kahvaltılarınıza lezzet katacak, yumuşacık ve ağızda dağılan bir poğaça tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Bu tarifimizde, zeytinlerin tuzlu lezzeti ve domateslerin ferahlığı mükemmel bir uyum yakalıyor. Hazırlaması oldukça kolay olan bu poğaça, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz enfes bir atıştırmalık olacak. Eğer pratik ve lezzetli bir tarif arıyorsanız, hemen denemenizi öneririz. Malzemeleri bir araya getirdikten sonra, kısa sürede sıcacık poğaçalarınızın tadını çıkarabilirsiniz. Aileniz ve misafirleriniz bu lezzete bayılacaklar! Unutmayın, taze malzeme kullanmak lezzetin sırrıdır. Afiyet olsun!
Malzemeler
İşte bu enfes poğaça için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 bardak ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tutam tuz
- 1 paket yaş maya
- 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
- 4 su bardağı un (200 ml.lik standart su bardağı)
- 75 adet zeytin (çekirdeksiz siyah zeytin tercih edilebilir)
- 4 adet büyük boy domates (küçük küp şeklinde doğranmış)
Hazırlanışı
Malzemeler hazır ise, şimdi lezzetli poğaçamızı yapmaya başlayabiliriz. Öncelikle, mayayı ılık su ve şekerle birlikte karıştırıp 10 dakika kadar bekletin. Ardından, bir kapta süt, sıvı yağ, yumurta beyazı ve tuzu çırpın. Mayalı karışımı da bu karışıma ekleyin. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamur iyice yoğrulduktan sonra, üzerine zeytinleri ve doğranmış domatesleri ekleyip hafifçe karıştırın. Hamuru 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Mayalandıktan sonra, hamuru istediğiniz büyüklükte parçalar halinde yuvarlayın. Yumurta sarısını çırpıp, poğaçaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana kadar pişirin. Sıcak sıcak servis edin ve afiyetle tüketin!